Pytania o Irak - projekt szkolny
Pytania o Irak - projekt szkolny
Proszę was o pomoc chodzi o projekt do szkoły chciałabym abyście podpowiedzieli mi kilka pytań o Irak tzn. to co chcieli byście usłyszeć od ekspertów ds. wojny, bliskiego wschodu itd. O co byście chcieli zapytać co was ciekawi itd. To jest ważne! Z góry dziękuje!
Re: Pytania o Irak
1. Od kogo Iraq otrzymal bron masowej zaglady?
2. Kto wspieral i szkolil Saddama w wojnie z Iranem?
3. Jak nazywal sie ambasador USA, ktory zezwolil Irakowi na zajecie Kuwejtu w 90.
4. Ile irackich dzieci zostalo zamordowanych na skutek interwencji USA w 91. Ile dzieci zginela, na skutek sankcji ekonomicznych?
5. Od kiedy Iraq przerzucil sie w rozliczeniach za rope z USD na Euro, ile na tym zarobil i dlaczego USA boi sie o swojego dolara? Jakie to ma i bedzie miec w przyszlosci skutki ekonomiczne dla USA (i co Meksyk oglosil pare dni temu?)?
6. Ile USA wydaja dziennie pieniedzy na bombardowanie Iraq? Ile zamierza przeznaczyc na odbudowe?*
*Pytanko pomocnicze: Ile USA wydalo pieniedzy na wojne z Afganistanem? Ile przeznaczylo na odbudowe?
Mam nadzieje, ze tych kilka pytanek Ci pomoze...
Pozdrawiam,
Maricia
2. Kto wspieral i szkolil Saddama w wojnie z Iranem?
3. Jak nazywal sie ambasador USA, ktory zezwolil Irakowi na zajecie Kuwejtu w 90.
4. Ile irackich dzieci zostalo zamordowanych na skutek interwencji USA w 91. Ile dzieci zginela, na skutek sankcji ekonomicznych?
5. Od kiedy Iraq przerzucil sie w rozliczeniach za rope z USD na Euro, ile na tym zarobil i dlaczego USA boi sie o swojego dolara? Jakie to ma i bedzie miec w przyszlosci skutki ekonomiczne dla USA (i co Meksyk oglosil pare dni temu?)?
6. Ile USA wydaja dziennie pieniedzy na bombardowanie Iraq? Ile zamierza przeznaczyc na odbudowe?*
*Pytanko pomocnicze: Ile USA wydalo pieniedzy na wojne z Afganistanem? Ile przeznaczylo na odbudowe?
Mam nadzieje, ze tych kilka pytanek Ci pomoze...
Pozdrawiam,
Maricia
Kinga Kitmowicz pisze:Proszę was o pomoc chodzi o projekt do szkoły chciałabym abyście podpowiedzieli mi kilka pytań o Irak tzn. to co chcieli byście usłyszeć od ekspertów ds. wojny, bliskiego wschodu itd. O co byście chcieli zapytać co was ciekawi itd. To jest ważne! Z góry dziękuje!
pytania dla Kingi
moje pytania dla Kingi:
1. jakie grupy ludności żyją w Iraku ?
2. skrót najnowszej historii Iraku
3. jaki był/jest poziom wykształcenia i byt materialny ?
4. jakie siły polityczne odgrywały rolę ?
5. jak Saddam doszedł do władzy ?
6. czego żądały rezolucje ONZ dotyczące Iraku ?
7. co mówiły dotychczasowe raporty inspektorów ?
1. jakie grupy ludności żyją w Iraku ?
2. skrót najnowszej historii Iraku
3. jaki był/jest poziom wykształcenia i byt materialny ?
4. jakie siły polityczne odgrywały rolę ?
5. jak Saddam doszedł do władzy ?
6. czego żądały rezolucje ONZ dotyczące Iraku ?
7. co mówiły dotychczasowe raporty inspektorów ?