niechciane posty
Moderator: Violetta Okoń
niechciane posty
Witam, forum.evot.org nie ma cenzury.
Posty, które uniemożliwiają innym rzeczową dyskusję, jak np. celowo obraźliwe posty, posty nie na temat i inne niechciane są usuwane do tego wątku. Jeśli ich autor się uprze może je tutaj kontynuować.
Posty, które uniemożliwiają innym rzeczową dyskusję, jak np. celowo obraźliwe posty, posty nie na temat i inne niechciane są usuwane do tego wątku. Jeśli ich autor się uprze może je tutaj kontynuować.
Ostatnio zmieniony wt lut 06, 2007 11:40 am przez zbyszek, łącznie zmieniany 1 raz.
To jest z Waszej strony chyba nie fair, jeżeli Wy się ogłaszacie na moim forum, to ja mogę chyba na Waszym... chyba że zasada działa w jedną stronę. Ale jeżeli Wy tak chcecie to ok, przed chwilą usunąłem link do Waszego forum.
Jeśli zauważę jeszcze jeden odnośnik do Waszego forum, to banuje każdy IP, który taką wiadomość wstawi.
Nie chcę być nie miły, ale z Waszej strony to było chyba nie wporządku <delikatnie mówiąc>
Pozdrawiam. Marcin.
Jeśli zauważę jeszcze jeden odnośnik do Waszego forum, to banuje każdy IP, który taką wiadomość wstawi.
Nie chcę być nie miły, ale z Waszej strony to było chyba nie wporządku <delikatnie mówiąc>
Pozdrawiam. Marcin.
marcin, proszę tutaj: viewtopic.php?p=701
z
z
Ostatnio zmieniony czw maja 08, 2008 3:12 pm przez zbyszek, łącznie zmieniany 1 raz.
" Co ma piernik do wiatraka" ?
Dzień dobry !
Nie mogłam zbaleźć uzasadnienia obecności poczty z tytułami " Lesbian sex" w rubryce " FORUM EKONOMICZNE". Przykro mi, ale muszę zarzucić demagogię twierdzeniu, że " w imię wolności słowa nie cenzurujemy". Podejrzewam, że przyczyną nie jest tu dbałość o tę wolność, a jkieś inne, bardzo prozaiczne względy. Pozdrawiam ! - Ewa
Nie mogłam zbaleźć uzasadnienia obecności poczty z tytułami " Lesbian sex" w rubryce " FORUM EKONOMICZNE". Przykro mi, ale muszę zarzucić demagogię twierdzeniu, że " w imię wolności słowa nie cenzurujemy". Podejrzewam, że przyczyną nie jest tu dbałość o tę wolność, a jkieś inne, bardzo prozaiczne względy. Pozdrawiam ! - Ewa
Ewa, pozwól, że ci wyjaśnię: "peoptamo" to jakiś automat rozsyłający takie i podobne maile. skarżyły się na niego także inne fora. zanim się zorietowałem namnożyło się tego dość sporo, niestety przychodził od różnych źródeł i dlatego banowanie po IP nic nie pomagało. w końcu wydłużyłem czas jaki trzeba odczekać przed wysłaniem następnego postu i to pomogło. mam wrażenie, że właściciele komputerów z których był on rozsyłany nie zdawali sobie sprawy za faktu, że zostali zarażeni.
a teraz drugie wyjaśnienie: ten wątek to "NIECHIANE POSTY" czyli pewnego rodzaju śmietnik. nie grzeb lepiej w tym wątku, bo on jest tylko dla szczególnie upartych, jeśli masz uwagi co do prowadzenia forum pisz je w dziale "o tym forum", najlepiej jako zarejestrowany użytkownik.
a teraz drugie wyjaśnienie: ten wątek to "NIECHIANE POSTY" czyli pewnego rodzaju śmietnik. nie grzeb lepiej w tym wątku, bo on jest tylko dla szczególnie upartych, jeśli masz uwagi co do prowadzenia forum pisz je w dziale "o tym forum", najlepiej jako zarejestrowany użytkownik.
Re: Nowe forum...
BIEDNI I BOGACI.
Moralny i ekonomiczny problem pomiędzy ludźmi biednymi a bogatymi jest i będzie się uzewnętrzniał w kampaniach wyborczych , lub w buntach społecznych .
Realizmem jest, żeby byli ludzie bardzo bogaci to MUSI być wielokrotnie więcej ludzi BARDZO biednych .
Nie jest złem bogacić się w sposób uczciwy , zarabiając bardzo dużo pod warunkiem że ludzie zatrudnieni są w sposób godny , dającym utrzymanie na średnim poziomie .
Jeśli zarobki są na stawkach najniższych [ głodowych ] to nie jest to dobre.
Często na tak stawianie sprawy oburzają się drobni przedsiębiorcy.
I maja racje , bo jeśli przetargi są wygrywane w sposób korupcyjny przez firmy które , zamówienie zlecają podwykonawcom , to Ci na końcu łańcucha korupcyjnego skazane są na wegetacje pracowników , a nawet własnej rodziny.
Nie takich biznesmenów mam na myśli.
Bogaci często używają argumentów że biednym nie chce się pracować, i „piją piwo pod sklepem”.
To jest sprawa marginesowa.
Pod sklepami jest po kilku stałych „smakoszy’ , lecz wokół mieszka po kilkaset , czy kilka tysięcy ludzi którzy jak mogą, tak zmagają się ze smutną rzeczywistością. ,
Czasami ludzie odmawiają podjęcia pracy , broniąc się w ten sposób przed zbyt niskim wynagrodzeniem.
Jest zasadą , że czym wyższe wynagrodzenie , tym większa motywacja do pracy , az do przekroczenia granicy „pracoholizmu”.
Wiedzą o tym dobrze nieliczni niestety pracodawcy , którzy szanują w sposób wymierny tych którzy pomnażają ich majątek.
Argument wyższego wykształcenia nie zawsze jest słuszny.
Wiedzą o tym dobrze młodzi ,zdolni, wykształceni którzy za szefa pomnażają zyski firmie za drobne pieniążki . Prawda ?
Wkrótce będzie brakować fachowców z przygotowaniem zawodowym.
Często krytykuje się Polskich pracowników przeciwstawiając Im pracowników z zachodu. To MIT.
„Zachód” „wybiera sobie” technologie , fronty robót, takie gdzie jest MOŻLIWA wielka wydajność i wielki zysk. Jakie firmy w Polsce zostały wykupione przez obcy kapitał ?
Z jednym najbogatszych Ludzi w Polsce Aleksandrem Gudzowatym dzieli mnie PRZEPAŚC ekonomiczna , lecz „ o ironio historii” łączy Nas wspólna troska o los Polski , i obawa przed rewolucją . Bo żadna rewolucja , w tym rewolucja „Solidarności [ na szczęście bezkrwawa]„ nie polepszyła losu ubogim. Ubogich przybyło.
Nadzieja w młodym pokoleniu REFORMATORÓW .
Może J P II ?
Czego Państwu i sobie życzę
Tadeusz WYBORCA.