Rozmowa z Pawłem Lenartowiczem

To jest dział do rozstrzygnięcia konfliktu między Pawłem i Januszem.
Awatar użytkownika
Tadeusz Bielawski
local

Rozmowa z Pawłem Lenartowiczem

Post autor: Tadeusz Bielawski »

Dodatkowo dla Pawła:
1. Czy nałożyłeś "bana" dla Janusza z powodu jego zachowania, czy też jakiś innych np: merytorycznych powodów?
2. Czy Twoja decyzja o której powyżej mowa była samodzielna? Jeśli nie, to kto miał na nią wpływ?
3. Jaka były parametry komputera (procek, dysk, płyta gówna, pamięć RAM itp) składanego dla Janusza - czy twoim zdaniem wystarczające do celów jakie miał spełniać?
4. Dlaczego złożenie komptera tak długo trwało?
Awatar użytkownika
zbyszek
admin

Wypowiedzi Pawła

Post autor: zbyszek »

Poniższe notatki mogą być niepełne oraz zawierają po części interpretacje zamiast słów bezpośrednich.

Pytania Zbyszka
----------------------
1. Kręgi to pomysł Lecha.
2. Odpowiedzialność za Kręgi jest nieuregulowana
3. Janusz jest nieprzejrzysty, dziwny, nie mam do niego zaufania
4. Paweł nie rozumie pytań komisji
5. Warunki porozumienia jakie postawił Paweł :
1. zwrot sprzętu
2. przeproszenie za wymuszanie i nie używanie sprzętu oraz awantury w restauracji
6. Paweł tak uzasadnia oceną Janusza jako kłamcy:
1. wielokrotnie mu powiedziałem
2. był niezadowolony z rzeczywistości
3.namawia innych manipulując nimi

7. Paweł rozkręca się, nie potrafi się pohamować.
Dalsze pytanie tracą sens, bo do Pawła nie docierają.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin

Rozmowa z Pawłem

Pyta Tadeusz:

1. Jaki jest Twój ulubiony system operacyjny.

Pytanie jest bez sensu, Linux

2. Jaki to był komputer ? Jaki procesor, etc.?

To było kłamstwo ! Jak on to mógł w ogóle sprawdzić, jeśli nie potrafił tego zrobić. To było ciężkie manipulacyjne kłamstwo. Używane były trzy licencje, Janusz blokuje jedną z tych licencji. Każdy sprzęt byłby zbyt wolny do tego zadania. To był najlepszy sprzęt i chciałbym zobaczyć szybszy. Janusz nie zrobił nawet 1/10 tej filmu. Fakt, że zgromadzimy materiały prowadzi do nikąd, nie ma nikogo kto by to obrobił. Janusz uświadomił sobie, że nie będzie w stanie tej obróbki dokonać.
Jak chcesz precyzyjne parametry to ma je Lech. To Lecha trzeba przeprosić, bo to on pracował i został wystrychnięty na dudka. Jeśli sprzęt byłby szybszy, wyłoniłoby się więcej poprawek. Potrzebna była karta graficzna.

(uwaga notującego Zbyszka: Odpowiedź na to pytania o procesor trwała ponad 15 minut, Paweł niejednokrotnie gubił wątek.)

3. Czy Janusz miał pojęcie o obróbce filmów ?

Janusz mówił, że montował filmy analogowo. Zaufałem mu.Udana próba była z Michałem Mireckim,lecz jemu zabrakło cierpliwości. Nie stać nas na wynajmowanie kogoś innego. Nie rozumiem po jaką cholerę Janusz się tym zajął ?
Awatar użytkownika
zbyszek
admin

Rozmowa z Pawłem

Pyta Sylwester, odpowiada Paweł

1. Janusz chciał zająć się filmami, z czego Paweł się ucieszył. Dopiero po pół roku komputer został zmontowany. Paweł zaznaczał wcześniej, że nie będzie w stanie się tym zająć.

2. Paweł, dostałeś 500 zł na załatwienie sprawy. W końcu zrobił to Lech.

Zajęcie się tą sprawą przez Janusza to był błąd. Odradzałem do tego, bo już wtedy było jasne, że Janusz tego komputera w ogóle nie użyje.

4. Na co poszło więc te 500 zł

Janusz wkręca Cię w klasyczną demagogię, to jest kawał drania i kłamcy.

5. Mówiłeś, że Janusz nie miał Internetu, przeprowadzał się.

Uważam, że to był pretekst, żeby niczego nie zrobić. Nie było problemu z Internetem.

6. Tu jest poważny problem, Janusz rzeczywiście nie mógł wysłać filmu. Nie wydaje Ci się, że to go przerosło ?

7. Stwierdziłeś, że Lech jest najważniejszy na Kręgach. A dlaczego Ty usunąłeś Janusza, a nie Lech ?

Janusz nie podporządkował się żadnym regułom redakcyjnym.

8. A czy były takie reguły ?

Janusz zachowuje się tak, jakby miał prawo zrobienia kupy na stole.
Reguły redakcji: jeśli jeden członek redakcji oponuje materiału nie należy publikować.

kłopoty z Januszem zaczęły się od publikowania materiałów z portalu Kresy.pl , choć było wiadomo, że kresy.pl są pod kontrolą Kremla.
Janusz publikował informacji kłamliwe, nawet po zwróceniu mu uwagi, że to były udowodnione kłamstwa. Także Facebook zaliczył te posty do fake-newsów podając uzasadnienie.

9. Ale oglądalność FB bez Janusz spadła.

Owszem, ale nie mamy już fejków !
Awatar użytkownika
zbyszek
admin

Re: Zeznanie Pawła

Paweł poprosił o dodanie poniższego tekstu do jego zeznania:
Paweł pisze:Telekonferencji Ruchu Kontroli Sądów.

1 ⭕ Proszę o NIEDODAWANIE mnie do jakichkolwiek grup i inicjatyw, w których znajduje się Pan Janusz Daniluk.
2 ⭕ Dla utrzymania kilkuletniej tradycji
Telekonferencji tworzę zaraz zgodnie z pierwotnym zamiarem uzgodnionym  z Adamem Słomką - przyjmijmy na czas zakończenia prac komisji/grupy rozjemczej - kopię grupy telekonferencyjnej RKS. piątkową - roboczo - także o 21:00 -  BEZ  osoby Pana Janusza Daniluka.
3 ⭕ Ktokolwiek ma ochotę, potrzebę, konieczność etc. kontaktowania się z Panem Januszem Danilukiem telekonferencyjnie może uczynić to nadal na grupie środowej, taka była moja motywacja opuszczenia grupy a nie skasowania z niej J. D.
4 ⭕ Nie mogę nikogo zmuszać do podzielania mojej skrajnej pogardy dla czynów, postawy Pana Janusza Daniluka i obrzydzenia dla manipulacyjnych metod, dwulicowości, zakłamania oraz wykorzystywania i niszczenia środowiska - wszystko to dla niejasnych pobudek - oby tylko  prywatnych samolubnych lub wynikających z wad osobowości (taka jest moja hipoteza robocza)
5 ⭕ Osobę Pana Janusza Daniluka proszę o utrzymywanie dystansu minimum 101m ode mnie i mojej rodziny, którą po chamsku znieważył.
6 ⭕ Rozmowa z osobnikami w rodzaju Pana J.D. jest zdecydowanie  poniżej mojej godności.
A przekaz merytoryczny i analiza jego działań i wypowiedzi poprzednich i tych wygenerowanych na gorąco - np. pytania do niego (w tym także, co zrobił ze sprzętem i czasem zainwestowanym w jego osobę - przekaz ten był pracowicie konstruowany dwa-trzy dni i skrupulatnie w całości umieszczany  na grupie redakcyjnej Kręgów także dla zadokumentowania problemu i uniemożliwienia konfabulacji Panu J. D. i zaprezentowania szerszej publiczności jego sposobu myślenia, czy chwytów erystycznych - trochę chuligańskich, trochę dziecinnych.

Jest to dość wyczerpująca dokumentacja  pełnego "olania" wszystkich ze strony Pana J. D. w tym uchylenia się od odpowiedzi, odpowiedzialności itp. Okraszona licznymi prymitywnymi i falsyfikowalnymi w ułamek sekundy łgarstwami oraz  zniewagami, próbowaniem montowania ad hoc grup sprzymierzeńców do swoich osobliwych wywodów, czy twierdzeń nawet WBREW ich woli (w sumie żałosne, ale chodzi o możliwość prześledzenia metod działania J. D. )
- zatem ROZMOWA już się tekstowo odbyła.
I jest dostępna.

7 ⭕ UWAGA! NIE ZOBOWIĄZUJĘ NIKOGO DO PODZIELANIA MOICH POGLĄDÓW NT. PANA JANUSZA DANILUKA.
NIE OCZEKUJĘ TEGO.
OSTRZEGAM JEDNAK, IŻ W MOIM MNIEMANIU 1,5 ROCZNA PRÓBKA EGOTYCZNYCH (CZY TYLKO?) ODJAZDÓW PANA J.D. NIE ROKUJE DOBRZE I NIE DAJE PEWNOŚCI, IŻ PAN J.D. CZEGOŚ WREDNEGO NIE KNUJE PRZECIWKO KAŻDEMU Z LUDZI, KTÓRYM POZORNIE OKAZUJE SYMPATIĘ. W ISTOCIE TWORZY JAKIEŚ KOTERIE, SPISKI MAJĄCE ZDYSKREDYTOWAĆ LUDZI Z KTÓRYMI SIĘ STYKA.
CZY TO JEGO WŁASNY POMYSŁ CZY NIE, TO JUŻ KWESTIA KOSMETYCZNA, EFEKT JEST IDENTYCZNY.
8 ⭕ DZIAŁANIE PANA J.D., KTÓRE WYDAWAŁY MI SIĘ SENSOWNE, W ŻADEN SPOSÓB NIE IDĄ W PARZE Z TĄ CIEMNĄ I DOŚĆ ODRAŻAJĄCĄ POSTAWĄ, OBSERWOWANĄ CHOĆBY TYLKO NA JEDNYM ROZBUDOWANYM PRZYKŁADZIE: SPRZĘTU I PRACY WYŁUDZONYCH OD BIEDNEJ I ZAPRACOWANEJ W ISTOCIE GRUPY LUDZI ŚRODOWISKA - POD PRETEKSTEM MONTOWANIA FILMÓW  (I TO WYŁUDZONEJ W KARCZEMNYCH  AWANTURACH I ZANUDZANIU SWOJĄ OSOBĄ I UROJONĄ KRZYWDĄ LUDZI NA TELEKONFERENCJACH PRZEZ OKRES 6-U MIESIĘCY )  I NASTĘPNIE 12 MIESIĘCZNEJ DEMONSTRACYJNYM WYKAZANIU,  ŻE TO BYŁ TYLKO TEST, ILE Z LUDZI MOŻNA WYDOIĆ I WYTESTOWANIE JAK DALECE MOŻNA NIMI POSTEROWAĆ I ICH OSZUKAĆ ( MOŻE TEŻ DZIWACZNA I CHORA EWALUACJA WŁASNEJ POZYCJI W GRUPIE!?) -  FAKT FAKTEM: PRZEZ 12 (DWANAŚCIE! !) MIESIĘCY NIE MOGĄC UDZIELIĆ ODPOWIEDZI NA PROSTE PYTANIE, CO SIĘ STAŁO/DZIEJE/BĘDZIE SIĘ DZIAŁO Z DOSTARCZONYM POD NOS, SKONFIGUROWANYM I GOTOWYM DO PRACY KOMPUTEREM!!
[GDZIE TE ZMONTOWANE FILMY PANIE JANUSZU De?!]
[I CO TERAZ PAN JANUSZ De W ZEMŚCIE ZA TO PYTANIE NIE ODDA KOLEJNEGO NAGRANIA Z SALI SĄDOWEJ, NAGRANEGO KAMERĄ KUPIONĄ ZE SKŁADEK ŚRODOWISKA?!
MONETKA PRZETARGOWA, SZANTAŻYK ŚRODOWISKOWY?! - OBRZYDLIWE, DOPRAWDY]

MOŻE TO CHOROBA DWUBIEGUNOWA, MOŻE KOŃ NA BIEGUNACH, MOŻE ZASŁONA DYMNA? -
JA, JAK WSPOMINAŁEM, UTRACIŁEM DO PANA J. D. JAKIEKOLWIEK ZAUFANIE - W MOJEJ OCENIE STANOWI ZAGROŻENIE I RYZYKO ZNISZCZENIA GRUPY I POJEDYŃCZYCH LUDZI  - GDYŻ JEGO NEGATYWNYCH AKCJI ON SAM NIE POTRAFI WYTŁUMACZYĆ, W NAJLEPSZYM RAZIE BRNĄC W KOLEJNE KRÓTKONOGIE KŁAMSTWA.
9 ⭕ PÓKI PAN J. D. SAM NIE OPUŚCI TEJ GRUPY LUB NIE ZWRÓCI SPRZĘTU ŚRODOWISKU, NIE PRZEPROSI ŚRODOWISKA ZA ZNIEWAGI, OSZUKIWANIE I PÓŁTORAROCZE BEZCZELNE KPINY Z LUDZI, KTÓRZY MU ZAUFALI - NIE WIDZĘ INNEJ METODY JAK MOJA NIEOBECNOŚĆ.
(DLA PORZĄDKU ZAZNACZAM, IŻ USUNIĘCIE PANA JANUSZA DANILUKA Z TEJ GRUPY,  BYŁO OCZYWIŚCIE TECHNICZNIE, ŁATWE I PROSTE - NIE ZOSTAŁO WYKONANE TYLKO Z PRZYCZYN WYŻEJ NA POCZĄTKU  WSPOMNIANYCH)
10 ⭕ NA KONIEC OSTATNIE, CHOĆ NIE NAJMNIEJ WAŻNE - PAN J.D. ŚMIERTELNIE ZNUŻYŁ MNIE I ZNUDZIŁ EMANOWANYM Z PRZEZ SIEBIE ZŁEM Z RÓWNOCZESNYM POWOŁYWANIEM SIĘ NA MĘCZENNIKA KS. J. POPIEŁUSZKĘ, CO DRUGIE ZDANIE - NIE MAM OBOWIĄZKU GO TOLEROWAĆ W SWOIM OTOCZENIU I POŚWIĘCAĆ MU CZASU I UWAGI.
11 ⭕ Z WSZYSTKICH OPISANYCH PRZYCZYN, PLUS PROSTE PREZENTOWANE WIELOKROTNIE ZADUFKOSTWO J. D., NIEUMIEJĘTNOŚĆ I SABOTOWANIE PRACY W ZESPOLE REDAKCJYM ORAZ STWARZANIE ZAGROŻENIA DLA ISTNIENIA SAMEJ STRONY/PROFILU KRĘGI (CO JUŻ OMAWIANE WIELOKROTNIE) , ZWOLNIŁEM PANA J. D. Z FUNKCJI REDAKTORA. Z ULGĄ REZYGNUJEMY OFICJALNIE Z LECHEM Z JEGO JAKIEGOKOLWIEK PISANIA NA TEJ STRONIE.
NIECH SIĘ PRODUKUJE NA WŁASNYM PROFILU - WE WŁASNYM IMIENIU. CO POLECAMY.
-----------------
Z NAJWIĘKSZYM POWAŻANIEM DLA WSZYSTKICH
I
SPECJALNYM PROPORCJONALNYM DO JEGO ZACHOWANIA POWAŻANIEM DLA JANUSZA D.
Paweł Lenartowicz

12 ⭕ KONSEKWENTNIE, PONOWNIE WYŁĄCZAM SIĘ Z GRUPY ZE WZGLĘDU NA OBECNOŚĆ NA NIEJ PANA JANUSZA DANILUKA, WYBACZCIE.

13 ⭕ PANIE JANUSZU DANILUKU,
JEŚLI SIĘ PANU WYDAJE,  ŻE NAROBIŁ PAN DUŻEJ SZKODY I SIĘ PAN CIESZY/CHICHOCZE, ŻE TO PAN NAROBIŁ LUDZIOM NA GŁOWY, A NIE PANA USUWAJĄ TYLKO P. LENARTOWICZ SIĘ USUWA SAM... OTOŻ TO JEST SPRAWA SMAKU, JAK MAWIAŁ HERBERT, A JA I TAK PANA WYMINĘ I WYTNĘ JAK NOWOTWÓR ZE SWOJEGO ŻYCIA.
GŁUPIO TO PAN ROZEGRAŁ. NIEFACHOWO.
I MÓWIŁEM TO PANU WIELOKROTNIE, ŻE TE PANA MANEWRY LUDŹMI NIC PANU NIE DADZĄ.
TO BŁĄD TRAKTOWAĆ WSZYSTKICH W TYM GRONIE JAK IDIOTÓW. IDEOWI, NIE ZNACZY GLUPI A WYROZUMIALI NIE ZNACZY ŚLEPI.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin

Re: Rozmowa z Pawłem Lenartowiczem

W piątek, 26-tego marca obudziliśmy Pawła Lenartowicza i zadaliśmy mu następujące pytania:

1. Skąd pojawiło się Paweł, w Twojej wypowiedzi widocznej w tym wątku: viewtopic.php?f=41&t=1041 to sformułowanie:
Paweł 7 stycznia o 16:46 pisze:... Co to za .... szczeniackie zagrania, nie masz się z kim spierać, czy co?
Zapewne byłeś na Janusza zły. Na co konkretnie ?

2. A to formułowanie
... i jeśli chodzi o przepraszanie ... to sam się szykuj.
w tym samym akapicie ? Pytamy, bo wnikałoby z niego, że Janusz oczekiwał przeprosin, a myśmy niczego takiego w tym tekście nie znaleźli.

3. Czy komputer Basi się spalił, czy nie :
Paweł pisze:Nic się nie spaliło, ani żaden element się nie uszkodził. Naprawa dotyczyła wyłącznie softwaru.
4. Czy ktokolwiek przywiózł Ci w tamtym czasie podobny inny komputer (laptop), lub czy dałeś zlecenie, żeby ktokolwiek go zakupił ?
Paweł pisze:Nie, nic podobnego nie miało miejsca.
5. Czy byłeś 13-tego grudnia przed domem Ciastonia w dobrej komitywie z Januszem, czy w złej ? Pytamy, bo nikt żadnego konfliktu między Wami tam nie widział, a my szukamy dokładnych miejsc, kiedy i gdzie się ten konflikt pojawił.
Paweł pisze:Robiliśmy z Januszem wiele wspólnych rzeczy, także w sytuacjach, w których patrzyłem się na niego już z dużą rezerwą.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin

Re: Rozmowa z Pawłem Lenartowiczem

Po krótkiej rozmowie życzyliśmy mu miłych snów bez płonących komputerów !