problem z logowaniem

problemy tego forum
Awatar użytkownika
mike
local
Kontakt:

problem z logowaniem

Post autor: mike »

nie wiem jak u innych ale w moim przypadku po kliknięciu przycisku zaloguj wyskakuje błąd że żądanej strony nieznaleziono. taki sam bład jest gdy np próbuje wejść na forum nasz lan bez uprzedniego zalogowania się.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Re: problem z logowaniem

Post autor: zbyszek »

mike pisze:nie wiem jak u innych ale w moim przypadku po kliknięciu przycisku zaloguj wyskakuje błąd że żądanej strony nieznaleziono.
rzeczywiście błąd w softwarze, już poprawiłem, czy jeszcze się pojawia ?
taki sam bład jest gdy np próbuje wejść na forum nasz lan bez uprzedniego zalogowania się.
naszLAN ma ograniczony dostęp tylko dla użytkowników naszegoLAN-u, więc byłoby zrozumiałe, że trzeba się wcześniej logować, ale brak strony to błąd - sprawdź czy jeszcze sie pojawia.
Awatar użytkownika
mike
local
Kontakt:

Post autor: mike »

teraz jest wszystko ok. ale na tym nowym forum o schizofrenii mimo że kodowanie strony jaki i wykryte przez przegladarkę jest takie samo to zamiast niektórych literek sa "krzaczki".
Gość

logowanie

Post autor: Gość »

niewiem jak u innych ale u mnie jest problem z logowaniem ktory objawia sie tak:

-loguje sie przed wejściem na jakiekolwiek forum[jeśli to ma znaczenie to korzystam ze strony tylko z forularzem do logowania a nie z tego ktory jest na samym dole strony głownej]
-po zalogowaniu chce wejsc do "nasz LAN" i jestem przekierowywany do stron logowania

dodam ze po "pierwszym" zalogowaniu na dole strony jestem jako "zarejstrowani użytkownicy" ale styl forum niezmiena sie na ten z mojego profilu, dopiero po 'drugim logowaniu' wszystko jest prawidlowo :shock: .

a tak wogole to jeszcze chcialbym zauwazyc ze tylko mala czesc uzytkownikow siec zaglad na forum, a jeszcze mniejsza udziela sie na nim, i w zwiazku z tym duzo rzeczy, chocby poznanie opinii o tym czy powinnismy zmienic lacze na szybsze czy nie jest bardzo utrudniona, bo jedynym pewnym rozwiazaniem w tym przypadku jest chodzenie od jednej osoby do rugiej a niekazdy ma na to czas i checi....ale to tylko tak moja opinia ktora pewno zostanie niezauwazona :?

i jeszcze niewiedziec czemu wczoraj [tj w czwartek] wykresy statystyk przestaly "sie rysowac" i zatrzymaly sie na godzinie 11 [ew 10 albo 12 bo juz niepamietam czy ten zegarek sie spieszyl czy poznil]
Awatar użytkownika
paczka01
local

Post autor: paczka01 »

u mnie tak jak u MIke, jak chce sie zalogowac to wyskauje,ze strona nie istnieje

paczka
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

paczka01 pisze:u mnie tak jak u MIke, jak chce sie zalogowac to wyskauje,ze strona nie istniejepaczka
tak, to się zdarza, przypuszczam, że system DNS (byćmoże) polpaku zawiera jakieś błędne wpisy i czasami domena evot.org nie ma przypisanego numeru IP, po kilku sekundach ten stan się zmienia. widzę dwa obejścia: 1. wchodzić na server przez adres 192.168.1.1 - to powinno zawsze działać, nawet w ogóle bez internetu, oraz 2. ustawić inny server DNS, jeśli masz ustawiony DNS na orion.evot.org i błąd ciągle jeszcze występuje daj znać, wtedy będę szukał błedów u nas.
ODPOWIEDZ