problem z logowaniem
problem z logowaniem
nie wiem jak u innych ale w moim przypadku po kliknięciu przycisku zaloguj wyskakuje błąd że żądanej strony nieznaleziono. taki sam bład jest gdy np próbuje wejść na forum nasz lan bez uprzedniego zalogowania się.
Re: problem z logowaniem
rzeczywiście błąd w softwarze, już poprawiłem, czy jeszcze się pojawia ?mike pisze:nie wiem jak u innych ale w moim przypadku po kliknięciu przycisku zaloguj wyskakuje błąd że żądanej strony nieznaleziono.
naszLAN ma ograniczony dostęp tylko dla użytkowników naszegoLAN-u, więc byłoby zrozumiałe, że trzeba się wcześniej logować, ale brak strony to błąd - sprawdź czy jeszcze sie pojawia.taki sam bład jest gdy np próbuje wejść na forum nasz lan bez uprzedniego zalogowania się.
teraz jest wszystko ok. ale na tym nowym forum o schizofrenii mimo że kodowanie strony jaki i wykryte przez przegladarkę jest takie samo to zamiast niektórych literek sa "krzaczki".
logowanie
niewiem jak u innych ale u mnie jest problem z logowaniem ktory objawia sie tak:
-loguje sie przed wejściem na jakiekolwiek forum[jeśli to ma znaczenie to korzystam ze strony tylko z forularzem do logowania a nie z tego ktory jest na samym dole strony głownej]
-po zalogowaniu chce wejsc do "nasz LAN" i jestem przekierowywany do stron logowania
dodam ze po "pierwszym" zalogowaniu na dole strony jestem jako "zarejstrowani użytkownicy" ale styl forum niezmiena sie na ten z mojego profilu, dopiero po 'drugim logowaniu' wszystko jest prawidlowo
.
a tak wogole to jeszcze chcialbym zauwazyc ze tylko mala czesc uzytkownikow siec zaglad na forum, a jeszcze mniejsza udziela sie na nim, i w zwiazku z tym duzo rzeczy, chocby poznanie opinii o tym czy powinnismy zmienic lacze na szybsze czy nie jest bardzo utrudniona, bo jedynym pewnym rozwiazaniem w tym przypadku jest chodzenie od jednej osoby do rugiej a niekazdy ma na to czas i checi....ale to tylko tak moja opinia ktora pewno zostanie niezauwazona
i jeszcze niewiedziec czemu wczoraj [tj w czwartek] wykresy statystyk przestaly "sie rysowac" i zatrzymaly sie na godzinie 11 [ew 10 albo 12 bo juz niepamietam czy ten zegarek sie spieszyl czy poznil]
-loguje sie przed wejściem na jakiekolwiek forum[jeśli to ma znaczenie to korzystam ze strony tylko z forularzem do logowania a nie z tego ktory jest na samym dole strony głownej]
-po zalogowaniu chce wejsc do "nasz LAN" i jestem przekierowywany do stron logowania
dodam ze po "pierwszym" zalogowaniu na dole strony jestem jako "zarejstrowani użytkownicy" ale styl forum niezmiena sie na ten z mojego profilu, dopiero po 'drugim logowaniu' wszystko jest prawidlowo

a tak wogole to jeszcze chcialbym zauwazyc ze tylko mala czesc uzytkownikow siec zaglad na forum, a jeszcze mniejsza udziela sie na nim, i w zwiazku z tym duzo rzeczy, chocby poznanie opinii o tym czy powinnismy zmienic lacze na szybsze czy nie jest bardzo utrudniona, bo jedynym pewnym rozwiazaniem w tym przypadku jest chodzenie od jednej osoby do rugiej a niekazdy ma na to czas i checi....ale to tylko tak moja opinia ktora pewno zostanie niezauwazona

i jeszcze niewiedziec czemu wczoraj [tj w czwartek] wykresy statystyk przestaly "sie rysowac" i zatrzymaly sie na godzinie 11 [ew 10 albo 12 bo juz niepamietam czy ten zegarek sie spieszyl czy poznil]
tak, to się zdarza, przypuszczam, że system DNS (byćmoże) polpaku zawiera jakieś błędne wpisy i czasami domena evot.org nie ma przypisanego numeru IP, po kilku sekundach ten stan się zmienia. widzę dwa obejścia: 1. wchodzić na server przez adres 192.168.1.1 - to powinno zawsze działać, nawet w ogóle bez internetu, oraz 2. ustawić inny server DNS, jeśli masz ustawiony DNS na orion.evot.org i błąd ciągle jeszcze występuje daj znać, wtedy będę szukał błedów u nas.paczka01 pisze:u mnie tak jak u MIke, jak chce sie zalogowac to wyskauje,ze strona nie istniejepaczka