irakijczycy o polakach w iraku

polski udział w konflikcie zbrojnym w Iraku
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

irakijczycy o polakach w iraku

Post autor: zbyszek »

dzis rano burmistrz 6-cio milionowego bagdadu al tamimi dziękował polakom za ich udział i nieraz ofiarę życia. pełne uznania dla polskiej obecnosci jest wg. niego 95 % irakijczyków. nie chciał odpowiedzieć na pytanie kiedy polacy powinni opuścić irak, mówił, że poslka obecność jest cały czas dużym wkładem i pomocą, i zdawało się, że jako ktoś, kto otrzymuje pomoc po prostu nie ma powodów, żeby z niej rezygnować. zapowiedział też uzgodnione podobno z kaczyńskim partrnerstwo warszawa-bagdad.

al tamimi nie sprawiał wrażenia biurokraty, ani marionetki, a co mówił było przekonywujące.

-------------
moja własna pozycja : jakkolwiek występowałem przeciwko wojnie, trudno zaprzeczyć, że obecnie polacy odgrywaja w iraku pozytywną rolę i popieram ich obecność.
KQ
local

Re: irakijczycy o polakach w iraku

Post autor: KQ »

zbyszek pisze: moja własna pozycja : jakkolwiek występowałem przeciwko wojnie, trudno zaprzeczyć, że obecnie polacy odgrywaja w iraku pozytywną rolę i popieram ich obecność.
Po 3 latach okupaji Irak stał sie piekem w ktorym nie da sie zyc. Jest gorzej niz za Saddama. Polacy nie robia w Iraku nic ponad dyplomatyczne żyrowanie ludobójstwa. Jeśli rozmowe z jakąś marionetka przytaczasz za dowod...
ODPOWIEDZ