pomoc w sprawie RYZYKA W DZIAŁALNOSCI GOSPODARCZEJ <--- H

dyskusja teoretyczna tematów finansowo-gospodarczych,
aktualnie dział nieczynny

Moderator: Violetta Okoń

Marek

pomoc w sprawie RYZYKA W DZIAŁALNOSCI GOSPODARCZEJ <--- H

Post autor: Marek »

MAM WIEEEEELKĄ PROŚBE DO UZYTKOWNIKÓW FORUM
proszę o pomoc w sprawie "RYZYKO W DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ"
jest to temat olimpiady ekonomicznej i cały problem w tym ze niewiem czego mam sie uczyc z jakich książek i od czego zacząć . W informatorze znalazłem przydatne informacje ktore moga państwu pomóc w udzielaniu potrzebnych informacji...

PYTANIA GŁÓWNIE PROBLEMATYKI ZWIĄZANEJ Z:

1) zarządzaniem w warunkach niepewności przy uwzględnieniu tzw. dobrych praktyk oraz współczesnych związków przedsiębiorczości, innowacyjności i konkurencyjności z planowaniem rozwoju w gospodarce opartej na wiedzy, demokracji i bezpieczeństwie,

2) stosowaniem mechanizmów przewidywania, analizy i oceny zagrożeń społeczno-gospodarczych (z pozycji makroekonmicznej) oraz metos praktycznego podejścia przesiębiorcy do ograniczania ryzyka działalności gospodarczej ( w tym ryzyka inwestycyjnego w ujęciu
mikroekonomicznym),

3) Wykorzystaniem wspólczesnych metod analizy i oceny ryzyka w ramach analizy ekonomicznej i oceny efektywności gospodarowania, w tym podejścia do zarządzania ryzykiem w przedsiębiorstwie.

BARDZO PROSZĘ O POMOC...
MILE WIDZIANE PROPOZYCJE KOREPETYCJI...
Jacek A. Rossakiewicz
local

Post autor: Jacek A. Rossakiewicz »

proszę o pomoc w sprawie "RYZYKO W DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ"
jest to temat olimpiady ekonomicznej i cały problem w tym ze niewiem czego mam sie uczyc z jakich książek i od czego zacząć .
Marku zajrzyj np. na stronę:

http://www.gielda.traugutt.net

To kólko gieldowe II Liceum Ogólnokształcącego im. Romualda Traugutta

Strona zrobiona świetnie i profesjonalnie. Na pewno znajdziesz tam kogos kto Ci pomoże.