Jacku, czy wiesz już może coś więcej na temat tego co zamierza wprowadzić w życie Lepper jako wicepremie ? Jak go dziś oceniasz ? Chodzi oczywiście tylko o punkt widzenia ekonomisty. Inne sprawy na forum ogólnym.Jacek A. Rossakiewicz pisze:Ja ... widzę u Leppera troskę o Polskę, więc nie ulegam propagandzie i próbom ustalenia jako zasady "politycznej poprawności " drwiny z Leppera lub Samoobrony. A co wyniknie z tego ruchu zobaczymy.
Lepper u władzy
Moderator: Violetta Okoń
Lepper u władzy
-
- local
Samoobrona R.P. zorganizowała niedawno w Sejmie konferencję, na której przedstawiła projekt zmiany ustawy o NBP. Projekt ten nie został niestety przyjęty przez Marka Jurka do Sejmu do komisji w celu dalszego opracowania. W ten sposób próba reformy systemy finasowego R.P. została zablokowana. Bez zmiany ustawy o NBP lub bez zmiany polityki finansowej NBP, rząd Marcinkiewicza także z Lepperem upadnie, choćby i miał jak najlepsze intencje.
Może się okazać, że Lepper "odda życie za Balcerowicza" (jak Miller i inni) nawet wbrew własnej woli. Stanie się tak, jeżeli Sejm nie uchwali nowej ustawy o NBP, co powinno stać się powodem zmiany destrukcyjnej polityki finansowej.
Ja przedstawiłem wszystkim trzem partiom koalicyjnym lepszy projekt zmiany ustawy o NBP - lepszy od projektu ekspertów Samoobrony - ale na razie przebiega to bez odzewu ze strony tych partii, co źle wróży dla przyszłości rządu.
Czyżby w koalicji wyciężała po cichu linia liberalna Zyty Gilowskiej i UE?
Może się okazać, że Lepper "odda życie za Balcerowicza" (jak Miller i inni) nawet wbrew własnej woli. Stanie się tak, jeżeli Sejm nie uchwali nowej ustawy o NBP, co powinno stać się powodem zmiany destrukcyjnej polityki finansowej.
Ja przedstawiłem wszystkim trzem partiom koalicyjnym lepszy projekt zmiany ustawy o NBP - lepszy od projektu ekspertów Samoobrony - ale na razie przebiega to bez odzewu ze strony tych partii, co źle wróży dla przyszłości rządu.
Czyżby w koalicji wyciężała po cichu linia liberalna Zyty Gilowskiej i UE?
Demokracja Finansowa http://www.demokracja-finansowa.pl
-
- local
Jest on zawarty w Projekcie zmiany ustawy o NBP, Klubu Poselskiego Samoobrony R.P.Na czym w skrócie polegał główny postulat Leppera ?
Patrz nowy temat pod tytułem: "Projekt zmiany ustawy o NBP".
Jacek
-
- local
-
- local
Moje twierdzenie będzie nieaktualne wówczas, kiedy rząd będzie prowadził skuteczną prospołeczną polityką finansową. Jej wskazania zawarte sa w programie demokracji finansowej. Na razie na przeszkodzie temu stoi polityka obecnych "liberalnych" władz NBP. Stąd refoma NBP jest koniecznością. Najlepszy nawet minister finansów - bez finansów - niewiele zdziała.
JAR
JAR
Jak rozumiem chodziło Ci o temat: "NBP do Trybunału Konstytucyjnego" viewtopic.php?t=523Jacek A. Rossakiewicz pisze:Jest on zawarty w Projekcie zmiany ustawy o NBP, Klubu Poselskiego Samoobrony R.P.Na czym w skrócie polegał główny postulat Leppera ?
Patrz nowy temat pod tytułem: "Projekt zmiany ustawy o NBP".
Jacku, w międzyczasie upłynęło trochę czasu. Czy nadal poparłbyś ten projekt Leppera, jak uczyniłeś To występując na konferencji w Sejmie ?
Czy teraz z perspektwy dwóch lat nie myślisz, że Lepperowi i LPR bardziej chodziło o świntuszenie z sekretarkami ?
Czy pamiętasz dlaczego Marek Jurek zignorował Twój i Leppera projekt ?